Pallars Sobirà, ressenyes de la zona de Tavascan

Informació general

Punt de partida

Poble de Tavascan, al Pallars Sobirà.

L’escalada

Es tracta de roques de poca alçada en pissarra de qualitat variable. Totes les vies es troben sense equipament fix. Cal portar un bon joc de tascons i friends variats per assegurar-se.


El Dom Daurat

Roca d’uns 8 metres d’alçada.

Des del poble de tavascan cal seguir la pista que va en direcció al Pla de Boavi. La roca es troba a l’esquerra de la pista, al cap d’uns 300m des del final de l’asfalt, just al costat d’una torre elèctrica.

 1. 5
 2. 5
 3. 6a. Pot ser que hi hagi un arbre crescut que dificulti l’ascensió.
 4. 6c. Fissura fina.
 5. 7a expo. Hi trobarem unes pitonisses.
 6. 7c. Passos de bloc. Entrada exposada per la via anterior.
 7. 6c
 8. 6c

2. Roques de Serrallo

Roca d’uns 20 – 40 metres d’alçada.

Des del poble de Tavascan seguim la pista que va en direcció al Pla de Boavi fins a trobar-se amb un trencall a mà esquerra que puja cap a les bordes de Guidal. Cal continuar per la pista uns 300 metres més i baixar per uns prats fins al riu. Travessem el riu per un pont i pugem recte amunt pels prats. En entrar al bosc seguim un sender molt poc fressat que puja en diagonal a cap a l’esquerre. Continuem durant uns 10 minuts fins a arribar a una tartera de grossos blocs, just al peu de les roques.

 1. 6b expo. Pugem pel diedre herbós que hi ha a l’esquerre de la paret fins a la segona terrassa (fàcil). Des d’aquest punt seguim per una franja de quars de color taronja que puja en diagonal a la dreta fins a una llastra que ens permet assegurar-nos. Continuem recte fins al cim.
 2. El Món Altre, 6c. Aquesta via s’enfila pel centre del mur de roca polida que hi ha a l’esquerre del sector. Hi ha bastants forats amagats que ens permeten l’assegurament.
 3. 7a expo. Marcada aresta just a l’esquerre del diedre central de la paret. Cal assegurar-se primer a la fissura del diedre i després flanquejar per atacar la cantonada.
 4. 5+. Diedre central.
 5. 6a. Fissura just a la dreta del diedre central.
 6. 6b. Marcada fissura. A mig fer hi penja una pedra punxeguda que sembla que hagi de caure. L’entrada és un xic exposada. Baga i pitó de reunió (comprovar-ne l’estat).
 7. 7c. Només s’ha encadenat amb la corda per dalt. Baga i pitó de reunió (comprovar-ne l’estat).
 8. 6b. Fissura.
 9. 7a. Aresta desplomada. Hi ha algun bloc inestable.
 10. 4. Aresta.
 11. 3+. Marcat diedre a la dreta de la paret.

Altres vies: a l’esquerra de la via 1, hi ha una ruta nova que enfila per la placa. Dificultat: 7a expo.