Pallars Sobirà, Escart

Informació general

L’escalada

Petita roca situada prop del poble d’Escart, al Pallars Sobirà. Cal tenir en compte que no hi ha cap via equipada i totes són bastant o molt exposades. És recomanable portar un craspad o similar per protegir les entrades. La roca sembla arenisca, però és una espècie de calco-esquist pulit i molt adherent.

Accés

Des de Llavorsí (Pallars Sobirà), continuem fins al poble d’Escaló on s’agafa una petita carretera que va cap al poble d’Escart. Poc abans d’arribar al poble, hi ha un camí que enfila cap a l’Ermita de la Verge de la Roca. Agafem aquest camí en direcció a Escart. La roca que ressenyem es troba a uns 50m per sobre el camí, molt a prop d’una torre elèctrica.


Ressenyes

Per a les vies 1 i 2 muntarem la reunió en arbres o arbusts. Per les vies 3, 4, i 5, cal portar els friends #1 i #2 per muntar la reunió.

  1. 6b. El primer terç de la via s’assegura amb un pont de roca situat a la canal de la dreta, que cal allargar amb un tros de corda d’uns 3m per evitar el fregament (caiguda pendular). La meitat superior ja no es pot assegurar.
  2. 6a. Es puja per la canal i es fa el mur final amb un pas molt llarg per agafar uns forats bons.
  3. 6b. Passos de bloc a l’entrada. Cal portar un ganxo gros amb esparadrap o similar per assegurar-se. Provada previament amb la corda per dalt.
  4. 6b/c. Pas de bloc a l’entrada.
  5. 4º.