Montserrat: fissures a la zona del Bruc

Vermell del Xincarró (centre)

1. 6c. Diedre Lògic. Escalada variada en fissura, xemenènia, sostre i diedre final. La secció clau cal fer un encastament de punys i s’assegura amb un friend gròs (#3 o similar).

Vermell del Xincarró (dreta)

2. 6a. Fissura arquejada gairebé equipada amb pitons. Interessant per a escalfar si volem escalar les vies veïnes més difícils.

3. 7c. Integral Flash Elèctric (2010). Combinació de vies. Cal parar compte amb el fregament de la corda: portar bagues llargues i preferiblement corda doble.

4. 6c. Entrada directa Ecològica. Després d’un pas de bloc a l’inici es continua per una fissura molt fina que s’assegura amb tascons petits. L’arribada a la reunió és força obligada.

5. 7b. Ecològica (1980). Itinerari espectacular que supera el sostre per una fissura de mans. La via va ser oberta en escalada artificial (A3) i alliberada anys més tard. Recomanable portar friends fins #4. Les reunions es troben equipades amb burins (comprovar-ne l’estat).

Cova de l’Arcada

6. 7a. Súper Crack. Una de les fissures més estètiques de la zona. Concentra totes les dificultats a l’entrada.

Agulla del Senglar

7. 7a. SAME. Fissura de dificultats mantingudes oberta originalment en escalada artificial. Hi trobem algún pitó.

Ressenya i imatge de la primera ascensió de la via Ecològica el 1980 a càrrec de Santi Llop, Josep Lluís Moreno i Pep Massip.