


L’indret que descrivim en aquest article és una remota cala de rocs ubicada a sota el Far de Sant Sebastià (Llafranc). Els itineraris que hi ha són generalment curts (entre 15 i 30 metres) però hi trobem algunes fissures interessants, ideals per practicar diferents tècniques d’encastament. La roca és granit, tot i que també hi ha algunes barreges curioses amb altres materials metamòrfics.
Nidificació
Els agents rurals demanen no practicar l’escalada en aquesta zona de gener a maig per evitar molèsties a les aus que hi nidifiquen.
Material
Cap de les vies té equipament fix. És recomanable dur un joc de friends (p.e. Totems: 0.65 – 1.80) i un joc complet de tascons. Un friend gros (p.e. Camalot #4 o #5) pot ser útil en alguna via de fissura ample. D’altra banda, tot i que hi ha alguns ràpels muntats, com el del Cavall Bernat o els del Rec Fondo, és recomanable portar cordinos o tascons d’abandonar per si cal reforçar o substituïr algun ràpel, ja que la salinitat del mar degrada el material instal·lat en molt poc temps.
Accés
Des del poblat hibèric de Sant Sebastià, seguim un camí direcció N que baixa cap a la Cala de Gens (o Cala del Cau). Situats a uns 80 m per sobre la cala, abandonem el sender principal per cercar un corriol direcció S. Dit corriol està poc fressat i a vegades es perd. Primer flanquegem i després baixem per anar a cercar uns forts pendents en diagonal, amb l’ajuda d’unes cordes, fins a arribar a la costa, a l’alçada del Cap de la Figuera (30 – 40 min). El Cavall Bernat, una torre de granit característica, es troba just enfront.

Cap de la Figuera: paret N
Accés fent un ràpel d’uns 20 m. No hi ha instal·lació, s’ha de muntar amb friends i/o tascons que retirem en finalitzar l’escalada.
- 6a. Fissura de dits. Molt bona.
- 6b. Fissura fina. Portar peces petites.
- 6a. Variant d’entrada. Per accedir-hi, cal baixar grimpant per l’altre costat.
- Intent.

Cap de la Figuera: cara S
- 4. Diedre.
- 4. Nervi característic. Protecció difícil.

El Cavall Bernat: cara N-O.
Torre d’uns 20 metres d’alçada, dit també “Carall” Bernat. La roca és molt bona a la cara S, mentre que la cara N es desengruna una mica. Descens en ràpel des del cim.
- 6a. “Josep Barberà”. Fissura ample.
- 5. Via original d’aquesta roca oberta el 1996. Fissura de roca trancada amb plantes.
- 5. Variant.
- 5. “El Gran Duc”. Bonic diedre.
- 6b. “Marta”. Fissura fina.
- 6a. “Ariadna”. Va a cercar una bonica fissura de mans.
- 6b/c. “Elsa”. Fissura ample. Portar alguna peça grossa.

El Cavall Bernat: cara S-E
Per accedir a les vies 13, 14 i 15 és més fàcil per la cara O. Descens en ràpel des del cim per la cara O.
- 6b. Fissura ample que surt per l’esperó. Portar alguna peça grossa. Molt bona.
- 7b. Sostre i sortida obligada en placa. Pasos de bloc.
- 6b. Fissura fina en diedre. Portar peces petites.
- 6a. “Cavalls de Pedra”. Diedre.

Rec Fondo i proximitats
Parets situades al S del Carall Bernat. Cal grimpar per arribar-hi. Descens en ràpel (portar tascons i cordino per reforçar instal·lacions).
- 6b. Seccions un xic precàries.
- 6b. Protecció un xic complicada a l’inici.
- 6c. Fissura fina intermitent entre dues fissures amples. Molt bona.
- 6b. Fissura de dits-mans just per la dreta d’una característica taca gris.