Mussolets, 7c en trad

Quan el Rémi em va enviar per correu les fotos de la paret on volia que obríssim una via plegats en escalada tradicional a Sant Gervàs, no vaig ser del tot conscient de les dificultats que ens podríem arribar a trobar.

A les fotos es veia una paret molt llisa, però sabent que el Rémi és una persona sensata, estava segur que la paret que ell mateix s’havia estat mirant de prop, havia d’oferir les formacions suficients per aconseguir escalar una línia natural sense expansions. Però la meva imatge del Rémi va canviar radicalment en el moment que vam arribar al lloc en qüestió; el mur era completament llis! No m’ho podia creure, pobre il·lús, es veia d’una hora lluny que aquella paret no es podia escalar sense xapes…

Mentrestant ell, davant del seu projecte impossible, em mirava molt content amb cara d’entusiasme esperant que li digués lo guapo que era. Però jo no sabia com dissimular la meva cara totalment desencaixada i pensava que el meu company no era més que un flipat. Pensava que m’havia fet anar fins allà per no res i que haguéssim pogut anar a qualsevol altre lloc a fer alguna cosa possible d'escalar. Però al final m’ho vaig prendre amb filosofia i vaig pensar que fent un intent també ens ho passaríem bé una estona.

Com que teníem molt clar que preferíem baixar de la paret abans de fer forats artificials per posar xapes, vam estar a punt d’abandonar el projecte en diverses ocasions. Però gràcies al coratge, la motivació i l'experiència del Remi, un mocós impertinent de 21 anys, vam poder acabar el projecte amb dos dies d’escalada.

Uns dies més tard vam tornar per encadenar la via. Com que ens van acompanyar el Joan i el Xavier, dos mocosos més, jo vaig tenir l’excusa perfecte per no haver d’escalar i gaudir del rotpunkt dels meus companys des de l’objectiu de la meva càmera.

Ressenya de la via

La cordada…
La paret…
Joan de Ribert al 2n llarg (6c)
Rémi Labourie al pas clau (7c)
Rémi Labourie encadenant el 3r llarg (7c)
Impressionant R3
4rt llarg (7a/b)

Vols que t’informem quan publiquem articles?

Subscriu-te per email a les publicaicons de la nova web.

Privat, segur i sense spam