Costa Brava, escalada a Sant Feliu de Guíxols

Vies obertes a l’hivern del 2016, tot i que hi trobem algún pitó abandonat d’escalades anteriors. És difícil d’escalar-hi quan hi ha mala mar. Per a totes les vies cal dur friends i tascons per assegurar-se.

Accessos

Des del port de Sant Feliu agafar la carretera que ressegueix la costa direcció S’Agaro (platja de Sant Pol). Passats uns 2 km, quan s’acaba una recta llarga, trobarem l’edifici “Les Pyramides”. Aparquem en un desviament a l’esquerre, travessem la carretera direcció al mar i a la dreta de “Les Pyramides”, seguim el camí de ronda, baixem unes escales fins que s’acaben i saltem un muret a l’esquerra on trobarem una canal bastant vertical des d’on es veu el sector.

Per accedir-hi tenim dues opcions:

Opció 1:

Baixar per la dreta de la canal, per una rampa, on cal desgrimpar al final i flanquejar per la base paret esquerra, arran de l’aigua. Per anar a la Paret Central caldrà continuar flanquejant fins a la platgeta que divideix la Paret Esquerra i la Central. Des d’aquest punt continuem flanquejant cap a la dreta (4º) i saltem a l’altra banda (algunes vegades hi ha un tronc que fa de pont, però les onades se l’emporten), també es pot creuar caminant amb aigua fins als genolls.

Opció 2:

Abans que s’acabin les escales saltem la tanca de fusta, continuem cap a l’esquerra i passem caminant per un pas estret. Continuem uns metres més i busquem algun arbre per rapelar (hi ha alguns arbres amb cordinos). Cal calcular bé la situació de la paret per no rapelar a l’aigua.


Paret de l’esquerra

Vies d’uns 20 – 25 metres. La R de les vies 2, 3, 4 i 5 es munten al cim, en una fissura molt evident.

 1. Projecte
 2. Paint it black 6b. Fissura evident que passa pel sostre. Trobarem un pitó rovellat.
 3. 6a Fissura/diedre, ample al principi, fins que s’acaba. Continuar per la placa uns metres (protecció difícil) fins a trobar una altra fissura que puja fins el cim.
 4. 6a Variant.
 5. 6b. Diedre evident a la cantonada dreta del sector.

Paret central 

Vies d’uns 10 – 15 metres. Reunions en arbres.

 1. 5+. Fissura evident. Seccions de roca delicada.
 2. 6a+
 3. Matxakakukes 6a
 4. Adictes al crack 5+. Fissura evident. Seccions de roca delicada.
 5. 5 Seccions de roca delicada.

Paret de la dreta

Vies d’uns 10 – 20 metres. Reunions en arbres.

 1. Petit diedre . Hi ha algun bloc inestable. Quan s’acaba el diedre cal flanquejar a l’esquerra fins a buscar l’arbre.
 2. Gran diedre 6b. Segurament la millor via del sector. Roca crostosa.
 3. Via només probada amb la corda per dalt (possible 7c). Enfila per una placa de forats i regletes per anar a buscar una fissura cega fins a un gran forat, a dalt de tot.
 4. Santfetamina 6b+. Fissura evident durant uns 6m, fins que s’acaba. Continuem per la placa (expo) en tendencia a la dreta fins que perd verticalitat. Roca crostosa.
 5. 5 Fissura evident. Roca trencada.

Bernat Vilarrassa i Xavier Sabater